RAHSIA DIRI PADA HARIBULAN DILAHIRKAN

Posted on Oktober 22, 2008

14


 1. Kamu seorang yang tidak tetap pendirian terutamanya dalam  soal cinta. Kadangkala pilihan yang kamu buat itu bukanlah yang  terbaik. Sebab itu cinta kamu mudah beralih arah bila terasa tidak wujud keserasian.
 2. Berbeza dengan mereka yang dilahirkan pada 1hb, kamu yang  dilahirkan pada tanggal 2hb cukup tegas orangnya dan keputusan kamu  sukar digugat termasuklah soal cinta. Sekali kamu mengatakan tidak, tiada siapa yang mampu mengubahnya.
 3. Kamu seorang yang cukup bersemangat dalam menjalani  kehidupan. Kamu memerlukan cinta dalam hidup namun sikap kamu yang seolah tak endah dan sukar untuk meluahkan apa yang kamu rasa membuatkan kamu segan untuk didekati.
 4. Dikatakan kamu yang dilahirkan pada 4hb ini terlalu suka mengikut  perasaan dan kata hati. Sebab itulah tidak hairan bila kamu  sering tersilap membuat keputusan yang kadangkala kamu sendiri  kesali. Selalu saja cinta kamu hinggap pada tempat yang salah.
 5. Awas! Kawal perasaan cemburu yang kamu miliki itu kerana ia boleh  memburukkan diri kamu sendiri. Namun kebaikan kamu, bersifat pelindung  kepada orang-orang yang kamu sayangi.
 6. Kamu disukai ramai kerana personaliti kamu yang cukup  menarik hati.Tidak hairanlah bila ramai yang cuba menawan hati kamu.  Walau bagaimanapun, bagi kamu banyak lagi perkara penting selain  cinta.
 7. Kamu seorang yang ‘happy go lucky’ dan gemar berseronak. Namun sikap  kamu yang agak berhati-hati dalam memilih teman membataskan pergaulan  kamu.  Begitu juga soal percintaan. Kamu ni pemilih sangat!
 8. Kamu seorang yang romantis. Wah! beruntungnya siapa yang menjadi  pasangan kamu nanti. Namun kamu mementingkan cinta sejati bukannya  nafsu semata-mata saja!
 9. Nampaknya kamu ni seorang yang amat menjaga personaliti dan  keterampilan diri di mata orang ramai. “Maintain vouge” manjang! Dalam  soal cinta, sudah tentu kamu ingin yang ‘setaraf’ juga.
 10. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini seorang yang sangat mementingkan  keluarga daripada segala-galanya di dunia ini. Kamu gembira dalam  keriuhan keluarga yang besar. Namun sikap ini kadangkala membuatkan  buah hati terasa diri terpinggir!
 11. Nampaknya kamu ni seorang yang amat berdisiplin dalam mengatur  kehidupan kamu seharian. Sebab itulah kamu juga mengharap si dia juga  bersikap demikian. Namun, tidakkah kamu terfikir, kadangkala hidup ini  terasa boring bila terlalu mengikut peraturan?????
 12. Kamu seorang yang setia dalam perhubungan.  Sekali kamu memberikan  komitmen, selamanya kamu akan setia.  Namun jangan tak tahu, ramai  yang masih menaruh minat padamu walaupun tahu kamu sudahpun berpunya!!
 13. Kamu seorang yang sering berfikir ke arah yang positif sahaja.  Sebab  itulah kamu disukai ramai.  Namun dalam masa yang sama, kamu sering  tunduk dan tidak tahan dengan tekanan! Dari segi hubungan cinta, kamu  amat pandai menjaga perhubungan.
 14. Hebat! Bagi kamu, karier/pelajaran adalah segalanya dalam hidup. Sebab  itulah kamu tidak menerima mana-mana huluran cinta daripada sesiapa.  Cinta dan perkahwinan adalah perkara terakhir dalam senarai hidup  kamu!!
 15. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini suka mengubah keputusan kamu  secara tiba-tiba. Namun apabila kamu membuat keputusan, kamu akan  terus bertindak.  Punca pergaduhan antara kamu dan si dia, sikap kamu  ini yang suka membuat tindakan ‘last minutes’.
 16. Kamu ini seorang yang moody rupanya….Sekejap mood kamu okey dan  sekejap pula kamu marah-marah. Ini membuatkan tekanan dan si dia  boring dengan sikap kamu itu. Cuba kawal sikit.
 17. Kamu lebih suka mejaga hati orang lain berbanding hati kamu sendiri.  Namun sikat penting yang kamu tonjolkan membuatkan orang tidak tahu  perasaan sebenar kamu.
 18. Kamu ni sangat perahsia orangnya lebih-lebih lagi  soal perasaan dan cinta.  Kamu lebih suka memendam perasaan hingga  mendatangkan tekanan pada diri kamu. Dalam perhubungan cinta, mereka  sukar untuk melafazkan kata sayang.
 19. Kamu bersikap berhati-hati dalam setiap apa yang kamu lakukan  termasuklah menjalinkan perhubungan cinta. Biasanya kamu lebih suka  mulakan dengan persahabatan sebelum menjadi serius.
 20. Kamu ini terlalu banyak permintaan. Ada sahaja yang kamu inginkan. Sebab  itulah sering timbul pergaduhan dengan si dia bila kamu asyik minta  itu dan ini. Kamu sepatutnya tengok dulu kemampuan si dia!!!
 21. Sikap kamu yang cool, tenang dan seolah tak kisah membuatkan orang  lain ‘ambil mudah’ terhadap diri kamu.  Begitu juga si dia. Lebih baik  kamu berterus terang jika ada perbuatan si dia yang kamu tidak suka  sebelum terlambat.
 22. Kamu yang lahir pada tanggal ini seorang yang amat bercita-cita tinggi  dan mempunyai impian hidup sendiri.  Dalam soal cinta, kamu akan  memilih seseorang yang kamu akan rasa’ selamat’ bila berada di  sampingnya.
 23. Sikap kamu yang kelakar dan riang membuatkan orang suka mendampingi  kamu. Malangnya kamu sering terasa bosan bila berada di samping  teman-teman dan si dia.  Jangan begitu, kadangkala kita perlu serius  dalam hidup.
 24. Kamu seorang yang mementingkan diri sendiri. Dalam perhubungan cinta,  kamu terlalu takut dilukai hingga membuatkan kamu bersifat  menggongkong si dia.
 25. Bila menyentuh soal cinta, kamu sukar mempercayai lelaki/perempuan  yang bagi pendapat kamu ramai yang lebih suka mempermainkan kaum  sejenis kamu.  Kalau tak mencuba, bagaimana nak tau kan?????
 26. Kamu harus ubah sikap kamu ini yang dikatakan tidak serius  dalam perhubungan yang dijalinkan. Malah kamu lebih mementingkan  keseronokan saja!!!!
 27. Kamu sukar untuk menaruh kepercayaan kepada orang lain walaupun  kekasih kamu sendiri. Tak baik wasangka !!!!
 28. Kamu suka diri kamu menjadi perhatian ramai di kalangan teman-teman.  Namun kadangkala di dalam keghairahan bila menjadi tumpuan, kamu  meminggirkan si dia tanpa disedari.
 29. Kamu tidak akan menjalinkan sebarang komitmen dengan sesiapa saja  selagi kamu tidak puas hati dengan apa yang kamu miliki.
 30. Kamu seorang yang keras kepala. Ini juga punca pergaduhan kamu dengan  si dia kerana kamu sukar untuk beralah!!!!
 31. Terlalu banyak yang kamu impikan dalam hidup. Jangan begitu, hargai  apa yang kamu miliki sekarang termasuk si dia yang setia!!!!

Advertisements
Posted in: umum